9 Ağustos 2018 Perşembe

DURUM AĞUSTOS-2018 "İlhami NALBANOĞLU" Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı Başkanı


DURUM AĞUSTOS-2018
      Değerli Okuyucularımız,
     Turizm Sezonunun başlamasıyla bölgemizde geçmişte rastlamadığımız bir canlılığın başladığını görüyoruz. Bu gelişmede yıllardır süregelen  mücadeleler sonucu elde edilen huzur ortamının önemli bir faktör olduğunu görüyoruz.
     Bölgemiz yerli ve yabancı turizm açısından çok önemli tarihi, kültürel, doğal ve coğrafi özellikleri bağrında taşıdığı için önem arz ediyor. Bu nedenle önemli bir çekim merkezi olarak ilgi odağı oluşturuyor.
     Böylesine önemli bir turizm potansiyelini görmek için uzak yollardan gelen yerli ve yabancı turiste iyi bir ev sahihliği yapabilmek için başta biz yerli halk olmak üzere, yöneticilerimize, görevlilerimize de bazı görevler düşüyor.
     Yakın bir geçmişe kadar yöremize gelecek turistleri konuk edecek konaklama tesislerimiz mevcut değildi. Şimdilerde bu sorunun da çözümlendiğine mutlulukla tanık oluyoruz.
     Turizmin yöremizin kalkınmasında ne denli önemli bir faktör olduğu tartışılmaz. Tanrı bize her türlü güzelliği bağrında taşıyan bir doğa bahşetmiş. Bize düşen bu güzelliği korumak ve geleceğe ışık tutacak biçimde değerlendirmek.
     Saygılarımızla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilaminal71@gmail.com