26 Şubat 2019 Salı

ESER BEY'E MEKTUPLAR-VIII AHLAT KÜLTÜR SANAT VE ÇEVRE VAKFI, İlhami NALBANTOĞLU

ESER BEY’E MEKTUPLAR
VIII
   Sevgili Eser,  sana 2017 yılının Temmuz ayında gönderdiğim son mektubun üzerinden tam
Soldan Sağa Emir ÇETİNOĞLU, Hatice Beren MORGÜL,
Ayşe Beliz MORGÜL, Eser ÇETİOĞLU
tamına 545 gün
 geçmiş. Bayağı uzun bir süre, bu, seni ihmal ettiğim anlamına gelmesin sakın.
      Yukarıdaki güzel fotoğrafta da görüldüğü gibi, sen  ailemizin ilk ve en büyük  torunumuzsun. Bizim gözümüzde yerin çok farklıdır. Özellikle eğitim yaşamında gösterdiğin başarı, her zaman göğsümüzü kabarttı. Her öğretim yılının sonunda  getirdiğin “teşekkür ve takdir” belgeleri ile bize parlak bir gelecek umutları verdiğini belirtmek isterim. Arada bir  küçük tökezleme olduysa da, bunu  fazla hasar görmeden gidererek gerçek performansına dönmüş olmandan büyük mutluluk duyduk.
Başarılı bu okul performansına paralel olarak sporla ilgilenmen de bizi mutlu eden ikinci bir neden. Karate sporuyla ilgilenmen ve bu sporun kırmızı-mavi kuşağına kadar yükselmen oldukça önemli. Çünkü karate savunma sporu ile küçük yaştan başlayarak düzenli hareketler ve figürler ile sağlıklı bireyler oluşacağını biliyoruz.
Ayşe Beliz MORGÜL
Madalya Töreninde
İnsan vücudu için hareket etmek çok önemlidir. Hareket etmeyen vücut hem fizyolojik olarak gerilemeye hem de ruhsal ve psikolojik olarak bazı sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu bakımdan oluşan boş zamanlarını bu şekilde değerlendirmiş olmanı çok önemsiyoruz ve seni destekliyor, başarılarının devamını diliyoruz.
      Biliyorsun, yaşam, yerinde sayan bir süreç değil, sürekli değişip, yenileniyor. Senden sonra ailemize kuzenlerin  Ayşe Beliz ile Hatice Beren ve kardeşin Emir de katıldılar. Böylece, ailemiz on kişiden oluşan   geleneksel  bir Türk ailesine dönüştü, bundan çok mutluyuz.
      Bizler, senin başarılarınla öğünürken, senin hemen arkandan gelen ve senin gösterdiğin başarıların hemen hemen aynısını gösteren  kuzenin Ayşe Beliz’in de senin gibi başarılı bir profil sergiliyor  olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.
      Ayşe Beliz, eğitim yaşamına Amerika’da başladı, burada edindiği kazanımlar, sağlam bir altyapı edinmiş olması, hem eğitim alanında, hem de ilgilendiği spor dalında başarı basamaklarını tırmanmasına olanak sağladı. Daha okulun ikinci sınıfında iken öğretmenlerinin ve arkadaşlarının  güveni ve desteğini kazanarak “Okul Başkanı” olarak  seçilmesi,  onun kapasitesinin, özgüveninin bilgi ve birikiminin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu gelişme onun küçük yaştan itibaren  nitelikli geniş bir sosyal çevre edinmesine de olanak sağlıyor.
Eser ÇETİNOĞLU
      Ayşe Beliz’in de tıpkı senin gibi, getirdiği “Takdir ve Teşekkür” belgelerinin yanı sıra bu başarılarına paralel olarak ilgilendiği spor dalı “Artistik Cimnastik” dalında  Ülkemizin “Lisanslı ve Madayalı Sporcuları” arasında kendine yer bulması, Ankara İkinciliği madalyası, İç Anadolu  Bölgesi ikinciliği madalyası ile ödüllendirilmesi, gelecek adına  ülke çapında veya uluslararası arenada yer alabileceği umudu, heyecanı ve coşkusunu  bize tattırıyor.
      Ayşe Beliz’in bizi sevindiren bir yönü de  “günlük”  tutmasıdır. Bu nu da çok önemsiyoruz. Günümüz için bir anlam ifade etmeyebilir belki, ama gelecekte çok önemli bir belge niteliği taşıyacağı kesindir. Hem de kendinden sonraki kuşağa anılarla dolu bir belge. Bu alışkanlığı senin de edinmeni çok isteriz.
      Sevgili Eser, sen yavaş yavaş çocukluğunu geride bırakıp delikanlılık aşamasına giriyorsun. Biliyorsun insan yaşamında her çağın kendine özgü özellikleri vardır. Tıpkı, çocuklukta başka, delikanlılıkta başka, gençlikte başka, olgunlukta başka, yaylılıkta başka olduğu gibi. Sen de artık çocukluktan delikanlılığa geçiş aşamasında olduğun için sorumlulukların da ona göre şekil değiştirmek durumundadır.
      Sen, aynı zamanda yeni kuşağın ilk temsilcisi olduğun için senden sonrakilerin  gözetilmesi, korunması, kollanması gibi sorululukların da olacaktır. Diğer görevlerini başarıyla yerine getirdiğin gibi bu sorumluluğunun da bilincinde olacağına inancımız tamdır.
      Seni, kardeşin ve kuzenlerini sevgiyle öperim.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilaminal71@gmail.com