6 Eylül 2019 Cuma

ZAFERİN 948. YILI, AHLAT KÜLTÜR SANAT VE ÇEVRE VAKFI, İlhami NALBANTOĞLU

ZAFER’İN 948. YILI
Bir zafer düşünün, dünyanın dengesini değiştiriyor. Bir dönemi kapatıyor, yeni bir dönem başlatıyor. Türklere Anadolu’nun kapılarını açıyor.
      Bu büyük zafer’in Komutanı Alparslan, savaş planlarını ve stratejisini Ahlat’ta belirliyor, bir Cuma günü buradan yola çıkıyor,  Sütey yaylasında Cuma namazını kılıyor, atının kuyruğunu bağlıyor, etkileyici konuşmasını yapıp “Ya Allah” diyerek tarihin seyrini değiştirme mücadelesine girişiyor.
      Devletimiz bu büyük zaferi şanına uygun bir biçimde her yıl kutluyor. Minnettarız.
      Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı tarafından 1990 yılında başlatılan “Ahlat Kültür Haftası” bilinçli olarak 25 Ağustos tarihinde başlatılmıştı ki Ahlat bu zafer kutlamaları kapsamında bir bütünün parçası olabilsin..
      Devletimizin  bu büyük Zaferin kutlanması ile ilgili hassasiyetlerine karşın Ahlat’ın bu pastadan payına düşeni alma fırsatı yaratıldığına tanık oluyoruz. 
      Biz, Ahlat Kültür Haftası’nı başlatan ve başarılı bir biçimde yıllarca gerçekleştiren bir ekip olarak,  bu kültürel aktivitenin konseptinin başlangıç yıllarındaki etkinliklere paralel bir biçimde şekillendirilmesinden yana olduğumuzu belirtmek isteriz.
      Ahlat’ın, bu zaferin kazanılmasında üstlenmiş olduğu görev nedeniyle daha çok ilgiyi hak ettiği ve arzulanan yeri alacağına inancımız tamdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilaminal71@gmail.com